pondelok 24. októbra 2016

Farebné tóny jesene

Lístky jesenné padali nám do dlaní v podobe tónov  pestrých.
I melódie piesní obliekli si októbrový šat   k farbám  hudobných  nástrojov, ktoré sa rozozvučali vďaka šikovnosti našich milých žiakov z Fantázie. Na doskách Domu kultúry vo Svite sa rozozvučali struny, klávesy, hlásky spevavé a nadšenci klasickej hudby zažili pekný malý jednoduchý koncert, ktorý mal svoj veľký štýl a šarm ukrytý v množstve hodín venovaných každej skladbičke, sonatíne či piesni...

Len tí vedia to tajomstvo, čo trpezlivo spájajú tón po tóne do jedného celku, aby vďaka hudbe mohlo tu byť vo svete ( Svite) krajšie.. Možno i tie stromy to vedia .Keď jednoducho a odovzdane púšťajú zo svojich konárov pestrosť každoročne.  Hudba je i o tom.Vzdať sa listov ako  času,čo je venovaný notám, ktoré sa nevinne  tvária ako čierne bodky, a vďaka nim hudba  vie byť ako všetky ročné obdobia. Prečkať zimu, aby novými melódiami vedeli sme zakvitnúť a potešiť opäť.
Každý nástroj mal svoju pieseň..snáď sa i srdcia starých mám a otcov rozozvučali, keď pekným slovom ich potešil literárno dramatický odbor so svojimi divadelnými scénkami. Klavír sa tešil tiež a ak by na chvíľu  klávesy vymenil za podobu ľudskú, istotne by aj on zatlieskal.. Zazneli, okrem iného,nežné Hlásky dievčenského zboru, gitarový orchester, ľudové piesne v sprievode akordeónu.
A ak nás počuli svitovské stromy, istotne sa už tešia na snehovú prikrývku, veď my si pre ne i pre vás opäť niečo pekné pripravíme.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára