sobota 7. januára 2017

Sobotná chvíľka poézie pre chuťové poháriky

Pre mnohých ľudí, priateľov a známych, môže byť jednoduchá záležitosť,akou je varenie,úplne bežná..Pre mňa je to malé víťazstvo a zároveň veľká radosť, keď sa mi niečo podarí. Donedávna zanedbávaná činnosť sa stala zrazu dôležitou. Mať plné "bruško" ja symbol spokojnosti a dobrej nálady. Keď mám čas a venujem vareniu i dostatok lásky, postojím chvíľu pri tom sporáku. Aj keď to nechcené, že nie som žena do kuchyne,ma niekedy postraší. Ak však odovzdám štipku pozornosti hrncu a či panvici a som sama v kuchyni,aby nikto nevidel čo sa mi tam deje, podarí sa chutný obed aj tým najväčším kuchynským nešikovníkom ako som ja. Občas  niečo vyprskne, spadne, občas mi vyletí aj nejaké to nepekné slovíčko o tom, ako sa mi to nechce a podobne. Ako to len robia naše úžasné mamky? Je pre nás normálne, že nám navaria.Mali by sme ich však vyvažovať denno denne zlatom za ich zlaté ručičky. Niet nad domácu stravu, aj keď, rada sa s vami, aspoň fotkami, podelím so zážitkami zo skvelých reštaurácií ako napríklad Rio v Bratislave alebo sieť reštaurácií Medusa. Pri výnimočnom jedle sa budete aj vy sami cítiť výnimočne. Aspoň jedenkrát do mesiaca by bolo výborným nápadom dopriať si trochu z tohoto gastronomického umenia. Na dobré jedlo sa bude vždy dobre pozerať a ešte radšej budeme jesť. Včera som si zapla televízny kanál Travel a nešla som spustiť oči z relácie o nevšedných svetových pokrmoch. Bolo to snáď lepšie ako akčný film. Všetci v rodine zrazu stíchli a s otvorenými ústami hľadeli do televízora jak na maľované vráta, a to sme boli pri tom všetci po obede :) Vráťme sa však na zem . Čo robiť, ak v žalúdku škvŕka, ste sami doma, do obchodu sa vám nechce, mamka nie je poblíž. Čosi ste však našli v mrazničke. Víťazne vyhlasujem,akoby som zdolala K2, :)  že  sa mi podarili dva recepty a tak vám rada posuniem link.. V jednoduchosti je krása.. Dúfam, že ma nevysmejete. Je to pre všetkých  začínajúcich kuchárov a kuchárky, ktorí by sa radi "napapali", no do varenia sa im nechce.Nebojte sa. Hasiči dobehnú,keby niečo. Pustite sa do toho. Keď sa tieto recepty podarili mne, podaria sa každému.

http://varecha.pravda.sk/recepty/losos-na-panvici/55399-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/falosne-bryndzove-halusky-fotorecept/8685-recept.html









2 komentáre:

  1. Lososa som ešte nevarila ako kopec iných vecí. Dobrý typ a pekne vysvetlený recept. Vďaka Monika:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som rada, že som posunula dobrý typ. Recept je istotne od nejakej šikovnej žienky. Veľa zdaru do varenia a do nových radostí :)

    OdpovedaťOdstrániť