streda 15. októbra 2014

Pri lesnej ceste..



 Chodievam tadiaľ, stále okolo 

nevímajúc ozveny z lesa
..keď z jesenného lístia srdce plesá
posadiť sa do trávy a do oranžových listov

..chvíľu sa s nimi porozprávať.

Ukryť sa do náruče sromov, kým neujde mi posledný vlak
čo horšie môže sa stať..a tak skúsme sa smiať
..starosti na konáre stromov položiť.
Kam sa odložiť?
..tú strastiplnú chvíľu smútkov i bolestí, ktoré sú
do dní a nocí, spadnutých listov...nerestí
čo ak čiara v dlani na dobré časy..neveští
keď pri pocite bez domova v útrobách moja smelosť veľkých snov zavolá
tá nádej v hlave..pošle mi pohľadnicu niekde z diaľky..
dievča skús ešte veriť na rozprávky..a vyžrebuj si z kabelky jeden z tvojich talentov..
byť a dýchať..snáď len to je podmienkou
lensá cesta zavolá ťa..vykroč..lebo..
okamih stratí sa
zostane spomienkou


 Opäť jedno z krásnych poetických fotení s Darinkou. Len tak sme sa znova rozhodli vziať foťák a nechať stopu. Ktovie, možno raz niekto otvorí tento blog a na chvíľu sa prenesie niekam inam.Prostredníctvom fotky..možno i môjho slova a všakovakých výmyslov, ktoré na seba dokážem navešať :) Pri tomto fotení som ušla z bežného života..ešte teraz cítim ako dýcha tráva a volá ma lesnou cestou, aby som sa po nej vydala objavovať všetky tie vône, vzdať obdiv ešte zeleným steblám ktoré mali v tú chvíľu zvláštne čaro..chcela som si obzrieť listy..zelené, oranžové ..žlté..tie čo boli na stromoch a ešte i tie čo popadali....Avšak nemohla som tadiaľ ísť..nemala som čas..Ach prečo robíme také chyby?..nemať čas na prechádzku po lese..keď máme oči máme dĺžku svojich krokov, ktoré vedú vždy tam kde treba splniť povinnosť voči iným..i ja sama som takou lesnou cestou..možno i veľa takých po svete chodí..čo rastie ako tie steblá. Nájdem si chvíľu čas a prejdem sa po lese ako víla..dám si sukňu a opätky :)) ..
Jesenné lístie šepotom chce mi čosi rozprávať, spomenula som si na jeden rozprávkový outfit,s ktorým sa s vami rada podelím. Hodí sa k jeseni a veršami treba zažehnať jesennú únavu a smútok. Kombinácia jednotlivých kúskov oblečenia je poprepájaná akýmsi mojim  šiestym zmyslom, nemusí sa páčiť každému, no kabelku v tvare vláčika nosím preto, aby som sa nebrala príliš vážne.To, čo príde a má odísť, treba nechať tak, ako keď sprievodca odpíska odchod..buďme prirodzení a verme, že každé želanie sa splní..ak bude treba, vietor ho pohladí, odfúkne ako list zo stromov, možno zožltne alebo narastie opäť, je to len na nás a na počte pekných slov a úsmevov, ktoré si medzi sebou vymeníme.


Foto: Darinka Tutková

4 komentáre:

  1. Milá Monika. Si veľmi sympatický človek a ide z teba dobro. Ale módu a vkus v sebe teda nemáš. Nechcem ťa uraziť, niekedy to čo na seba navešiaš vyzerá celkom dobre a zladene, ale vačšinou nie!!! A to mi ver...ja zbozňujem retro a vintage veci a módu. to že niečo vyzerá staro alebo je to staré ešte neznamená, že je to aj pekné, resp. ono by to možno aj bolo...keby to nebolo tak hrozne zladené :-/ asi sleduješ nákupné maniačky, keď si sa tam sama aj ocitla...videla si jesku ktorá prvú sériu aj vyhrala? TO JE RETRO!!! Ak na niektorej (každej desiatej možno) fotke vyzeráš ako anna zo zeleného domu, to je ešte to najlepšie čo od teba môže byť (ale aj to nič moc). Viem, že svoj pohľad na módu nezmeníš po prečítaní jedného blbého (ale úrimného) komentára, ale naštuduj si niečo o móde - a to nieje záležitosť jedného alebo dvoch mesiacov ;-) kúp si vouge, alebo obyčajné elle.....ale veď všetko je v googli len treba hľadať! tak veľa inšpirácie módnej osvety prajem! :) lebo inak si veľmi pekný človek. Ako módny blog je toto úplne mimo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem za kritiku :) popracujem na sebe.. len mi je ľúto prečo je to anonymne :) rada spoznám dámu, ktorá má ten pravý módny vkus z módnych časopisov. Možno som tento blog poňala, že je o móde, no asi som použila zlé slovo, pretože ono to len o móde nie je.Len vyjadrujem to čo cítim a sama sa tak cítim dobre. Chcela by som a možno i preto mám tento blog, aby sa ľudia nebáli aj zo starých vecí nakombinovať outfit, ktorý možno nenesie náhľad na módne časopsy, ale v prvom rade sa v ňom cíti dobre a vyjadruje seba, bez ohľadu na to, čo si o tom tí druhý myslia..nechcem ísť prvoplánovo po móde..ja v prvom rade tvorím. A nech tvoria aj iní, aj vtedy ak možno nemajú peniaze na kúsky od módnych návrhárov. ide o to, že sa neobliekame len preto aby nám nebola zima ... obliekame i dušu :) a o to mi ide..posunúť hranicu módy a vybočiť z vychodených koľají

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Monika,
    mne sa tvoj štýl páči, ja by som nebrala prvý komentár úplne k srdcu - možno má anonymná dáma pravdu len v tom, že napr. na tento outfit je toho príliš - napr. opasok mi neladí k obuvi a kabelke. Celkovo na tom outfite je čierna farba dosť tvrdá a neladí k jemným tlmeným farbám.
    Inak Ti fandím, myslím si, že vkus máš, v šatníku máš veľa pekných vecí, si pekná, sedí Ti vintage a umelecký štýl a stačí len semtam "vychytať" detaily, niekedy menej je viac. Myslím, že je nuda, že tu máme x-blogeriek ktoré sú ako cez kopirák a nosia to isté čo je v HMku a Sheinside :D. Ja fandím zo sloveniek napr. Red Poppy, theDominica.sk, ...mám rada osobitosť a zaujímavosť.

    Drž sa :)
    Aura z beauty blogu: krasavnutri.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť